pATENTLERİMİZ
patent no: 2024/000949
ŞEKİL HAFIZA ÖZELLİKLİ NİTİ ALAŞIM TELLERİN KUYUMCULUK UYGULAMALARI İÇİN YÜKSEK ELASTİK YAYLAR HALE GETİRİLMESİ
Bu buluş şekil hafıza özellikli NiTi alaşım tellerden üretilmiş yayların kuyumculukta kullanılması için yüksek elastik hale getirilme uygulaması ve şekil hafıza özellikli NiTi alaşım yay ürünler ile ilgilidir. Şekil hafıza özellikli NiTi alaşım tellerin 300°C ile 700°C sıcaklık aralığında ısıl işleme tabi tutulması, daha sonra soğutkanda hızlı soğutulmasını içerir. Bu proses şekil hafıza özellikli NiTi alaşım yayların yüksek elastik hale getirilmesini ve şekil hafızalı özellikli NiTi alaşım yayların geniş bir sıcaklık aralığında yüksek elastik halde kalmasını sağlamaktadır. Kuyumculukta kullanılan elastik destek malzeme olarak şekil hafıza özellikli NiTi alaşım yay kullanılabilir ve bu proses ile yüksek elastik şekil hafızalı NiTi alaşım yay, endüstriyel ürün haline getirilebilir bir durumdadır.
patent no: 2024/001541
ÜÇ BOYUTLU YAZICILAR İÇİN SÜPERELASTİK NİTİ ALAŞIM NOZUL TEMİZLEME İĞNESİ
Bu buluş, üç boyutlu yazıcı nozullarının tıkanıklıklarını gidermek için kullanılacak olan süperelastik NiTi alaşımı nozul temizleme iğneleri ile ilgilidir. Bu iğneler, üç boyutlu yazıcıların nozul çaplarına göre tasarlanmıştır ve tıkanıklıkları açmak için kullanılır. Piyasadaki paslanmaz çelik nozul temizleme iğnelerinin yerine aynı boyutlarda süperelastik NiTi tellerden nozul temizleme iğnesi tasarlanarak, sap kısmı parmak girecek şekilde sarmallardan oluşacak şekilde tasarlanmıştır.
patent no: 2024/003964
BAKIR-MAGNEZYUM ALAŞIMI TELDEN MR UYUMLU YAY TASARIMI VE ÜRETİMİ
Bu buluş, MR cihazına girecek hastaların üzerlerinde bulunan veya yanlarında taşımaları gereken tıbbi ekipmanların ve cihazların içinde bulunan yayın, manyetik alandan etkilenmeyen Bakır-Magnezyum alaşımı teller kullanılarak üretilmesi ile ilgilidir. Üretilen bu yayın MR görüntüsünde herhangi bir görüntü sorunu oluşturmaması için 0,3 ile 3 µm arasındaki kalınlıklarda Gümüş kaplanmaktadır. Gümüş kaplama işlemi yay sarılmadan önce doğrudan Bakır-Magnezyum alaşımı tellere veya yay formu verildikten sonra elektro kaplama yöntemi ile yapılmaktadır (farklı kaplama yöntemleri ile de kaplama yapılmaktadır). Bu yöntemle malzemenin her yerinde homojen bir kaplama sağlayarak yayın oksitlenmesi ve MR ortamında gürültü oluşturmasının önüne geçilmektedir.